Narcisa si piatra de agat

Agatul este alcatuit din cristale microscopice de cuart, asezate succesiv, care-l fac sa fie o piatra foarte stabila. Piatra de agat are efecte de calmare si liniste, faciliteaza cu blandete acceptarea de sine si imbunatateste functiile mentale si puterea de concentrare, perceptia si capacitatile analitice, contribuind la gasirea solutiilor practice. In functie de cat de dificila preconizati ca ar putea fi ziua dvs. puteti opta sa purtati o bijuterie cu agat.


Termenul de narcisă vine de la mitul frumosului tânăr Narcis din mitologia greacă, care s-ar fi îndrăgostit de chipul său. Legenda spune că floarea a apărut la moartea sa, chiar pe mormântul său.
În România este vestită rezervația naturală Poiana cu narcise din localitatea Vad, județul Brașov, din depresiunea Făgărașului. Un alt loc cu narcise este Rezervația naturală Poiana cu narcise de la Racâș-Hida de lângă satul Racâș, Sălaj.

Colierul este realizat din margele de nisip, margele rocaille preciosa, agat si lucrat in metoda peyote. Lungimea lui este de aprox. 45 cm, asezandu-se aproape de baza gatului. Pretul este de 180 lei









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu